ProVoet

De landelijke brancheorganisatie voor pedicures

De ProVoet Pedicure

Met circa 12.000 leden die ProVoet de kwaliteit van voetverzorging en het beroep pedicures en medisch pedicure ondersteunen. ProVoet pedicures en ProVoet medisch pedicures mogelijk altijd over een erkend diploma en werken volgens strikte hygiënerichtlijnen. De ProVoet pedicure en medisch pedicure dragen gezamenlijk zorg voor de algemene gezondheid van uw voeten.

Slechts een kwart van alle Nederlanders laat regelmatig hun voeten verzorgen door de pedicure. En dat is vreemd, willen dat we dit deel van ons lichaam toch veel belasten! Uw voeten verdienen extra aandacht. Wilt u voeten gemakkelijk voorkomen of genezen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Zij geeft uw voeten de behandeling en verzorging die ze verdienen.

Wat doet een pedicure precies?

De pedicure heeft als doel om u (weer) pijnvrij te laten lopen. Daarnaast zorgt ze(hij) ervoor dat uw voeten weer mooi verzorgd worden. Om dat te bereiken de pedicure eelt en likdoorns. Ook knipt en freest zij uw nagels op de juiste wijze en kunnen zij nagelproblemen oplossen. Ook kan ze (hij) u van advies voorzien bij verschillende voet- en nagelproblemen. Daarnaast bieden we veel pedicures (deel)behandelingen aan zoals voetmassages en nail-art.

Waaraan herkent u een ProVoet pedicure?

ProVoet is dé brancheorganisatie voor de pedicure. Alle leden van ProVoet hebben een door de branche erkend diploma. De ProVoet pedicure behandeld uw voeten op een professionele manier. Bij de meeste gediplomeerde leden staat het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website. Mijn lidnummer is 319342.

ProVoet kent drie verschillende soorten pedicures onder haar leden. Voor welke voetproblemen kunt u nu bij welke pedicure terecht?

 

Pedicure

De pedicure (MBO niveau 3) verzorgt de voeten van mensen met diverse voetproblemen. In de behandeling verzorgt zij de nagels en volgt eelt en – indien aanwezig-likdoorns. Als gevolg van de behandeling voert de pedicure een voetonderzoek uit en maakt zo nodig blauwdrukken. De pedicure heeft een signalerende functie en een twijfelachtige onder meer ten aanzien van schoeisel, persoonlijke hygiëne en huidverzorging. Indien nodig zij de cliënt naar een gespecialiseerde collega of naar de huisarts.

Gespecialiseerde pedicure 

(Pedicure met aantekening DV en/of RV)

De pedicure die een tekening ‘voetverzorging bij diabetici’ en/of ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ bezit, heeft na de opleiding een bijscholing gedaan. De pedicure werkt volgens bepaalde richtlijnen en weet wanneer zij de cliënt moet doorsturen naar de (behandelend) arts. (Er bestaan ​​landelijke afspraken over de behandeling van patiënten met diabetes en de behandeling van patiënten met reuma. Deze zijn vastgelegd in de ‘Richtlijnen’.)

Medisch pedicure

De medisch medisch pedicure (MBO 4) is breed geschoold niveau en kent meer behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek dan de pedicure die is opgeleid op MBO niveau 3. Zij kunnen alle gangbare risicovoeten behandelen. Beginnend begrijpen we oa problemen die ontstaan ​​zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing. Daarbij heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druktechnieken. De medisch pedicure werkt volgens bepaalde richtlijnen en weet wanneer de cliënt moet worden doorgestuurd naar de (behandelde) arts. De medisch pedicure werkt op gepaste wijze samen met andere zorgaanbieders.